El Servei dels Afers Catalans de la Vila de Perpinyà us proposa participar al gran Dictat en Català 2016 que tindrà lloc el dissabte 9 d’abril a les 14h30 al convent dels Mínims de Perpinyà.
Per què fer un dictat en català?
El 2 d’abril de l’any 1700, «L’Édit du roy» de Lluís XIV prohibia el català i marcava la decadència de la llengua a Catalunya Nord. Tres segles més tard, la llengua pròpia del país continua viva, com ho demostra l’èxit notable del Dictat en català.
Qui organitza el dictat?
Els Servei d’Afers catalans de la Vila de Perpinyà organitzen el Dictat amb el suport de la Generalitat de Catalunya (departament de Política lingüística), l’Institut d’Estudis catalans, les edicions Larousse, La Fundació Gran Enciclopèdia catalana i, en col·laboració, amb la Federació per a la Defensa de la llengua i la cultura catalanes, Ràdio Arrels, el col·lectiu de professors de català per a adults, el Casal Català Jaume Ier, Òmnium Cultural Catalunya Nord i l’editorial del Trabucaire.
Quina finalitat té el dictat?
L’objectiu del Dictat no és elitista: es vol mostrar que la llengua viu malgrat les interdiccions, superant l’èxit de l’any 2015 i donant satisfacció als participants.
Com funciona el dictat?
S’atribueix un número a cada participant, se li ofereix un bolígraf. Dues persones llegeixen el Dictat, el qual serà eixit de l’obra de Jordi Pere Cerdà.
Els resultats?
Enguany el Dictat canvia de fórmula, no hi haurà més classificació ni entrega de premis. Per tant, la versió original del text serà comunicada i repartida en acabar el Dictat per a privilegiar l’autocorrecció, i cada participant rebrà un diploma de participació.
Més informació: 04 68 62 38 82 • regicat@mairie-perpignan.com